tiistai 28. helmikuuta 2012

Uunilohi chili-valkosipulikastikkeessa

Nyt kaikille nälkäisille varoitus heti alkuunsa; tämä postaus tulee sisältämään paljon ruokakuvia! Päätin tänään kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa uunilohta itse, reseptinkin loihdin omasta päästäni tai en ainakaan muista lukeneeni juuri tälläistä ohjetta mistään. Mutta eikös hyvä + hyvä = hyvä? En voi siis epäonnistua.


Ostin siis 550g kirjolohen fileetä, jonka piti olla ruodotonta muttei sitä sitten ollutkaan. Tämä pala oli juuri sopivan kokoinen meidän uunivuokaan. Ensin siis voidellaan vuoka, ettei kala pala pohjaan. Sitten heitetään kala vuokaan ja tässä vaiheessa kannattaa uuni jo kuumentaa 200 asteeseen. Sitten fileeseen pienet viillot ja laitetaan valkosipulit fileen sisään. Itse lisäsin jo hieman suolaa tässä vaiheessa kalaan.


Pilkoin hieman purjoa, jota oli tarkoitus laittaa kastikkeeseen valkosipulin seuraksi. Mikäli haluaa enemmän kastiketta kalan kanssa, suosittelen toista purkkia ruokakermaa.


Chilituorejuuston sivelin tuohon fileen päälle, mutta se kuva jäi näemmä uupumaan. Päälle on siis nyt laitettu jo ruokakerma sekä purjo. Laitoin vielä kastikkeen sekaan lisäksi chilihiutaleita, jotta saisin kalasta hieman vielä tulisempaa. Tuo tuorejuusto kun ei ole mitään tulisinta mallia. Sitten vain kala uuniin puoleksi tunniksi ja asteita siis se 200.


Tuli muuten hyvää ja oli tuo 550g lohta ihan riittävästi kahdelle niin että huomisellekin jäi :) Loppuun vielä laitan julkaisemattomia ruokakuvia mm. Hämeenlinnan Rossosta jossa kävimme lauantaina Samin lätkäpelin jälkeen. Enjoy!

Pippuripihvi valkosipuliperunoilla

Porsaan kylmäsavufilee-juustosämpulöitä
Kevyt kanasalaatti
Ja uusi läppäri :)

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi! Tosi pirteä :)

    Luin tuon aiemman postauksen tuosta Vares - Kaidan tien kulkijat leffasta, niin elokuva on kuvattu kokonaan Turussa. :p

    - turkulainen 8)

    VastaaPoista
  2. Ah nam mitä ruokia ♥ oot suloinen ku mikä :)

    http://josecret.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3