tiistai 22. tammikuuta 2013

Personal Trainer-ohjelma

Viime viikolla minulla oli vihdoin aika Personal Trainerille ja saatiinkin kasattua minulle "sali"ohjelma. Sali siksi lainausmerkeissä, koska yhdelläkään laitteella tässä ohjelmassa ei mitään tehdä. TRX-narut ovat minulla välineenä jokaisessa liikkeessä ja näitä en laske siis varsinaisiksi laitteiksi.

TRX- Punnerrus

Tälläisistä kahvallisista naruista on kyse, jos jollekulle ei ole vielä tutut. Olin nähnyt nämä roikkumassa salilla, mutten kyllä ollut koskaan harkinnutkaan näitä käyttäväni. Nyt onkin sitten 2 kertaa viikossa edessä taiteilu näillä ja ohjelmahan näyttää tältä:

TRX -soutu                                     12 toistoa 4 sarjaa
TRX- kyykky 1 jalalla                     8 toistoa 4 sarjaa
TRX- Punnerrus                             10 toistoa 4 sarjaa

Nämä 3 liikettä tehdään siis kaikki peräjälkeen ja ilman taukoja välissä. Näillä liikkeillä vahvistetaan käsivarsien ja jalkojen lihaksia. Noissa punnerruksissa muuten vasemmalla jalalla menee nippanappa kunnolla tuo 8, mutta oikealla en kuulemma saa tehdä enempää kuin jaksan vasemmallakaan tehdä.

TRX - Pike                                         10 toistoa
TRX - Mountain Jumpers                 10 toistoa
TRX - Mountain Climbers                20 toistoa
TRX - Side Winders                          10 toistoa

Nämä ovat kaikki siis erilaisia vatsalihasliikkeitä. Tällöin jalat ovat renkaissa ja itse olen punnerrusasennossa. Pointtina olisi kyetä vetämään tämä setti kokonaan putkeen, mutta toistaiseksi stoppi tulee vielä 2 liikkeen jälkeen. Myöhemmin kun kehityn, sarjat olisi tarkoitus tuplata eli vatsat tehtäisiin kahteen kertaan.

Hyvä puoli näissä naruissa on se, että liikkeet ovat juuri niin raskaita kuin niistä teet. Kallistuskulmaa lisäämällä tai laskemalla liikkeen teho kasvaa. Eli esimerkiksi tuossa punnerruksessa mitä lähempänä lattiaa olet ja "normaalia" punnerrusasentoa, sitä raskaampi liike.

Näiden lisäksi saan käydä jumpissa, crossaamassa yms tekemässä aerobista pari kertaa viikossa. Näillä kuulemma myös tehostan rasvanpolttoani (+ ruokavalio!), jotta jenkkikset vihdoin sulaisivat! Uusimmassa Fitissä on muuten hyvä juttu rasvanpoltosta, kannattaa lukea! :)

2 kommenttia:

  1. Täällähän on alettu treenailemaan!:) Voi kun vaan jaksaisi itsekkin...

    VastaaPoista
  2. Joo täällä on treenailu alkanut maistumaan. Kyllä se motivaatio sullakin löytyy varmasti taas pienen tauon jälkeen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3