sunnuntai 5. elokuuta 2012

Assembly Summer 2012

Hieman oli pikaiset Assemblyt tänä vuonna, kun jouduinkin yllättäen lähtemään Ruotsiin risteilemään. Ehdin kuitenkin paikalla olla 2 päivää, ja tekihän se pieni tauko tästä järkkäämisestäkin ihan hyvää. Kuitenkin talvella on jo taas uudet Assyt joskus helmikuussa, joten siellä sitten innokkaasti paikkaamaan nyt menetettyä aikaa.

Areena rakennuspäivänä

Paikkanahan oli tuttu Hartwall Areena ja tänä vuonna juhlittiinkin Assyjen 20-vuotista taivalta.

"Assembly on Suomessa järjestettävä demoparty ja tietokonefestivaali, joka on lajissaan maailman suurimpia. Vuodesta 1992 lähtien järjestetty tapahtuma on demoskene-kulttuurin keskeinen vuosittainen tapahtuma, mutta nykyisin tapahtuma yhdistää myös verkkopelaajia ja useita muita tietokonealakulttuureja, kuten IRC-käyttäjiä ja muita tietokoneista kiinnostuneita ihmisiä.Suuri osa kävijöistä tuo tapahtumaan omat tietokonelaitteistonsa, joilla voi muun muassa hyödyntää tapahtuman nopeaa verkkoyhteyttä." -Wikipedia


Itse olen ollut tapahtumaa järjestämässä yhteensä 5 kertaa, alkaen Assembly Summer 2010 lähtien. Ajatus tulla järjestämään tätä Suomen suurinta LAN-tapahtumaa lähti ihan puhtaasti kavereistani sekä lukuisista "alan" tuttavista. Voisin väittää tuntevani miltei kaikki kulissien takana pyörivät henkilöt ainakin pk-seudulta. Järjestämisestä olen myös saanut kokemusta ulkomailta, sillä olin järjestämässä myös Dreamhack Winter-tapahtumaa Ruotsissa vuonna 2010. Myös Digiexpoilla on tullut hääräiltyä sekä yksillä Solideilla. 
Tässäpä järjestäjä paitoja vuosijärjestyksestä. Eli vasemmalta oikealle: Summer'12, Winter'12,Summer'11 ja välistä puuttuu Winter'11-paita, jota en löytänyt mistään sekä Summer'10. Kuulun pelipuolen järjestäjiin ja siitä tuo sininen väri paidoissa. 
Tässä kuvassa sitten Dreamhackin orgipaita sekä kävijäpaidat suurimmalta osalta Assyja, joilla olen käynyt. Useimmiten pienet koot loppuvat paidoista heti, joten siksi kuvasta puuttuu parien Wintereiden paidat sekä Summer'06.
Ja täältähän koko lanittaminen aikoinaan alkoi. Ystäväni Karkuwaari houkutteli minut ja Suvin kyseiseen tapahtumaan ja hommasi meille liput. Siellä istuttiin Gamelabissa ja pelattiin CS ahkerasti koko 4 päivää. Sen jälkeen olenkin laneilla ravannut, mutta tosin nyt kone on jäänyt useimmiten kotiin. Kävimme sentään Lantrekeilla pelaamassa CS tänä vuonna. Hieman alkoi myös houkuttamaan idea ensi vuoden kesäassyista koneen kanssa katsomossa, mutta katsellaan sitä vielä sitten ensi vuonna. 


Tämän vuoden ranneke
Starcraft 2 areena
Areena tapahtuma-aikana
Tämän vuoden Assyvierailu jäi tosiaan aika lyhyeksi muiden kiireiden takia, joten itse tapahtumasta valitettavasti hyvin vähän kerrottavaa. Kuitenkin sain ystäväni Suvin tekemään paluun Assyille ja hyvin siellä muutama tunti vierähti. Käytiin ystäviä moikkailemassa sekä käytiin hieman vierailemassa myös WOW-lehden pisteellä hakemassa alan lehtiä. Hieman alkoi kuitenkin kyseisellä pisteellä nolottamaan, joten paettiin aika nopeasti paikalta. Suvi kun meni ostamaan Macin niin pitihän se käydä varmistamassa että wowi sillä myös toimii. Tosin saa nähdä uskaltaako Suvi kyseistä peliä koittaa edes, sillä hän pelkää jäävänsä koukkuun. Hänkin kun näitä varoittavia tapauksia tietää. Meidän piti myös jäädä kuuntelemaan Poets of The Fallin keikkaa, mutta migreenin ja Suvin työkiireiden takia jäi sitten välistä.

Ensi talvena tosiaan varmasti tiedossa ne Winterit, joten Kaapelitehtaalla nähdään sitten seuraavan kerran Assyjen merkeissä. Kyseessä siis hieman pienempi ja erilainen Assembly. Kertokaahan toki omia kokemuksianne mikäli tämän vuoden Summereilla olitte!

2 kommenttia:

  1. Aa, sä olet ollut ihan mukana järkkäämässä. Katteksi käy :) Pakko tuonne on päästä edes joskus mukaan, vaikken PC-pelaaja olekaan.

    VastaaPoista
  2. Hah ken on kateellinen järkkäämisestä, ken ei :D Parhaimmillaan järkkääminen on ensin 2 päivää rakennusta ja organisoimatonta haahuilua areenalla 9-00 ja sitten tapahtumapäivinä seisomista pelaajien selän takana ~14h ja sunnuntaina sitten vielä purku. Mutta silti aina palaan hommaan uudestaan ja tosiaan niin aion nytkin tehdä. Kaverit areenalla auttaa kummasti jaksamaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3