torstai 7. marraskuuta 2013

Päivä på svenska

Igår var det Svenska dagen så därför postar jag på svenska. Finska är mitt modersmål och jag har lärt mig svenska i skolan. Jag har många svenska vänner och jag har alltid varit intresserad av det svenska språket. Jag läser mycket på svenska, till exempel bloggar, tidningar och böcker. Jag använder Facebook på svenska. Jag tror att man skulle vara stolta över våra andra nationella språket och därför jag vill kunna att prata svenska.


Så, igår var jag på jobbet. Ingenting speciell hände där. Det är landslagspaus nu så det är jätte lugnt på ishallen. Jag hade mina nya kläder på mig och jag tycker om min nya skjorta jätte mycket. Vi åt lunch med Teija i Grilli Toro och jag åt en jätte stor biff där. Man får bästa biffar i Esbo från Toro.
Efter jobbet gick jag till gymmet med min kompis Janina som jag hade inte sett för länge sen. Vi tränade för en och halv timme och jag var helt slut efter träningen. Jag har varit sjuk för över en vecka och jag är fortfarande lite trött efter det.

På kväll vi hade Raid och vi dödade 8 bossar på HC i Siege of Orgimmar. Nu är det dags att träna lite Malkorok heroic och det ska bli jätte svårt match. Nuförtiden spelar jag med svennar och jag får höra mycket rikssvenska. Jag tycker att det är väldigt bra. Min guild är också väldig bra och det är kul att spela tillsammans. Det finns ingen tävling där.


Så det här ser min normal onsdag ut. Det är nästan alltid lika så här. Jag tror att jag skulle posta mer på svenska för att jag kunde utveckla mig. Nu är det dags att spela igen så vi hörs!5 kommenttia:

 1. Bra skrivet! Du skriver ju svenska nästan bättre än många som har det som modersmål! :)

  VastaaPoista
 2. Svenska dagen on kylläkin 6.11. eikä 7. kun tää postaus on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno huomio :D kerro toki myös mitä igår tarkoittaa suomeks? :D

   Poista
  2. Så länge jag studerat svenska som mitt modersmål har jag nog uppfattat att igår betyder eilen på finska

   Poista

Kiitos kommentistasi <3