perjantai 16. marraskuuta 2012

Pätkis-mokkapalat

Koin tällä viikolla suurta inspiraatiota leipomista kohtaan ja päätinkin toteuttaa hieman yllättäen leipomispäähänpistoni. Koska en juurikaan mistään leivoksista pidä, valitsin minulle ominaiseen tapaan mokkapalat. Muistan kun joskus 13-vuotiaana nämä opin tekemään köksän tunnilla ja sen jälkeen niitä tehtiinkin melko säännöllisesti. En kuitenkaan muistanut (onneksi) että ovat oikeasti melko työläitä. 

Reseptin löysin Ruokalan sivuilta ja heti vähän tosiaan tuunailin ohjetta. 

Ainekset

  • 3kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 3 rklkaakoajauhetta
  • 2 dlmaitoa
  • 200 gvoita sulatettuna ja jäähdytettynä
  • kuorrutus:
  • 4-5 dltomusokeria
  • 1 dlvoita sulatettuna
  • 2 rklvahvaa kahvia
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutteeseen siis sulatin voin mukana samassa kipossa hieman Pätkis minibitesejä, jotta sain lisättyä hieman mintun makua kuorrutteeseen. Idea vaikutti ilmeisesti aika hasardilta, mutta loppujen lopuksi toimi oikein hyvin. Koitin aluksi sulattaa Pätkiksiä ihan pelkästään, mutta totesin voin ja suklaapalojen combon toimivimmaksi vaihtoehdoksi. 

Valmistusohjeet

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu, jäähdytetty voi. Kaada taikina leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen tekemistä. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhoon ja sekoita. Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä. Koristele haluamallasi tavalla.


Tällä ohjeella mokkapaloja syntyy siis pellillinen ja itse koristelin mokkapalat tavallisilla nonparelleilla sekä sydämin. Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä pätkisideaa mikäli tavalliset mokkapalat kaipaavat jotain extraa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3