maanantai 5. marraskuuta 2012

Tallinnan viinaralli

Lauantaina olimme ilmaisella risteilyllä Viron puolella työpaikkani piikkiin. Mukana meitä oli kymmenisen henkilöä, mutta matkaseurakseni valikoituivat Hanna ja Mira-pupuni. Tavoitteemme olivat reissulta selkeät - hakea muutama lava olutta, käydä "opiskelijaversio"-myymälöissä sekä ostaa myös ehkä jotain kivaa alkolituotetta itselle.

Matka alkoi kauhealla kiiretunkemisella laivaan. Fiksusti laivan ovet aukesivat ihmismassalle 11.10 kun laivan piti lähteä 11.30??? Mikä järki hei haloo, mutta kuin ihme ja kumma, oltiin irti laiturista vain 5min aikataulusta myöhässä. Meidän piti siis olla buffetissa myöskin jo 11.15, mutta myöhästyttiin sieltäkin. Juustolautasista nauttimiseen jäi siis hieman vähemmän aikaa.

Alkupalat / oma pääruoka
Tälläkään kertaa en päässyt pääruokapöytään ollenkaan, sillä alkupalat vie jokainen kerta voiton lämpimästä ruuasta. Kaikkia ihania kaloja, mozzarellapalloja, leikkeileitä sekä fetajuustomoussea punasipulimarmeladilla (?) oli tarjolla. Juustomousse on siis tuo kupissa oleva. 

Jälkiruuat
Jälkiruokalautaseni oli ehkä vielä vähemmän yllättävä. Jos laivalla on tarjolla buffetissa suklaamoussea ja juustoja, muuta jälkkäriä en tarvitse. En makeista muutenkaan ole ikinä välittänyt pullista, muffinseista yms, mutta juustot <3 Lautaselta löytyy myös yksi Macaron-leivos (vai mikälie), sillä pakkohan niitä on maistuu kun niitä jokaisessa blogissa aina niin hehkutetaan. Totesimpahan vain ensi puraisun jälkeen näiden kuuluvan hyiyökensyö-osastoon ja koko macarons-hässäkän olevan vain täyttä hifistelyä. 


Laivasta ulos päästyämme matkamme jatkui Alkopörssin kautta Superalkoon ja saalimme oli sieltä tälläinen. Samille hieman olutta, pojille cokista ja meille tytöille hieman siideriä, Bacardi Breezeriä sekä skumppaa. Tällä hetkellähän meillä oli mukana vasta yhdet kaljakärryt ja vaikka laivaan olikin vain joku 200 metriä niin tämä taival oli tuskien takana. Tuskaisten askelien aikana päätettiin ettei enää ikinä lähdetä viinaralliin pelkkien kärryjen voimin, vaan pojat on otettava mukaan sekä iso auto. Sossumatkalla kuitenkin kun oltiin niin kohtaloon oli tyytyminen. Sana sossumatka tulee siitä, kun olimme kaikki miltei rahattomia ja ilmaisella matkalla kun oltiin, kaikki piti laskea tarkkaan sekä kaikki piti käyttää hyödyksi. 

Viinarallin lopputulos
Laivalle takaisin päästyämme jouduimme hakemaan vielä lisää olutta taxfreestä ja päätimme ottaa sitten kuitenkin ne toiset kärryt. Ei me muuten ikinä oltaisi saatu näitä ulos laivasta kolmistaan. Autokin oli sopivasti pysäköity todella kauas. 

Taxfreen jälkeen päätettiin mennä hyödyntämään 24 euron arvoiset ruokakupongit laivan Deliin, josta ruokakupongilla sai ostaa mm. alkoholia, juustoja sekä salamia. Vaikea arvata taas mihin tämä tyttö kuponkinsa käytti.

Mä olisin masentunu jos mun ois pitänyt se oikeasti käyttää syömiseen. ©Cami


Ja jep, juustoihinhan ne 24 euroa meni. Noita pikkujuustoja pussukoissa söin jo kesällä ollessamme laivalla ja silloin ihastuin niihin täysin. Olinkin aivan innoissani nähdessäni noita myös Delissä. Hannan ostoskori näytti miltei samalta ja Mira saikin ostettua viilihyllyn tyhjäksi niinkuin oltiin suunniteltu etukäteen. 

Matka sujui kaikesta etukäteisstressistä huolimatta hyvin ja kaikilla osapuolilla oli ilmeisesti oikein mukavaa. Seuraava viinaralli tapahtuukin sitten varmaan ensi vuoden puolella ja toivottavasti hieman paremmilla varusteilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3