maanantai 10. joulukuuta 2012

Kalorikauhistus

Ostin pari viikkoa sitten uuden Fit-lehden ja bongasin siitä sattumalta artikkelin, jonka olisin mieluummin jättänyt näkemättä. Artikkelissa nimittäin puhuttiin jouluherkkujen kalorimääristä. Kuinka tässä enää pitäisi jouluna kyetä syömään yhtään mitään kun jokaisesta pyörii vain kalorilukemat päässä. Töissäkin puhuimme aiheesta työkaverini kanssa ja mietimme samalla kaloreita verraten siihen kuinka kauan aikaa sitten pitäisi esimerkiksi crosstrainerissa viettää, jotta kykenisi polttamaan kalorit.


Lempiherkkuni jouluna, joita voisin syödä vaikka 5 yhteen menoon eli joulutortut, sisältävät n. 400 kaloria per torttu, joten jos näitä 5 napsisin suuhuni, tietäisi se noin 2000 kaloria eli koko päivän annostani. Tämä sai minut tajuamaan sen tosiasian miksi jouluna tosiaankin lihoo. Konvehtirasian yhdessä kerroksessa, jossa siinäkään ei mielestäni ole niin paljoa edes syötävää, on huikeat 750 kaloria. Kuitenkin, jos nyt mietitään näitä kalorimääriä siihen crossaamisen verrattuna niin yhtä joulutorttua kohden joutuisin crossaamaan n. 40 minuttiia ja tortun syömiseenhän ei mene kuin se minuutti. Vallan karmaisevaa mielestäni. Samaisessa artikkelissa oli myös maininta joulun alkoholipuolen kaloripitoisuuksista, mutta sehän ei yllättänyt varmasti ketään että erittäin sokerisissa siidereissä on niitä kaloreita.


Kuitenkin aion jouluna nauttia joulusta ja syömisestä entiseen malliin ja aion pistää puntarini hyvään piiloon ainakin loppiaiseen saakka, jotten turhaan masennu jos jouluna vartalossani tapahtuu jonkinlaisia muutoksia. Joulun jälkeen ehtii sitten nauttia lomasta, käydä salilla sulattelemassa kinkkua sekä vain olla jos mieli tekee. Fitin artikkeli olisi vain ollut jotain mitä en olisi välittänyt nähdä.

5 kommenttia:

 1. Kai kuulit töissä sen tän vuoden kammotusjoululaulun? "aijaijai, voivoivoivoi, äiti pohtii miksi liikaa rasvaa jouluruokiin laitetaan", jotenki noin se meni mut tää aijaijai voivoivoi jäi kyllä päähän tosi kivasti... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En onneks oo kuullu :D Pitää koittaa bongailla ens vkl sit. Tulee vaa kyl mielee sen bluesin viime vuotinen vastustajajoukkueen rangaistuslaulu aka "aijaijaii voivoivoiii kaikki on päin prinkkalaa :D

   Poista
  2. Haha oon kans kuunnellu tota biisii ja aina on pitäny sanoo siitä :D

   Poista
  3. Mite multa on sit voinu mennä ohi iha kokonaa? :D

   Poista
 2. Ei jouluisin saa stressata kaloreista, pyhh, herkkuja vaan ja sitten joulun jälkeen voi taas stressaa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3