sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kehonkoostumusmittaus

Eilen Elixiassa vietettiin Superpäivää, jonka ohjelmaan kuului ylimääräisiä jumppia sekä kehonkoostumusmittauksia. Edellisestä mittauksesta olikin kulunut jo kolmisen vuotta aikaa ja tällä kertaa tulokset olivatkin paljon paremmat.


Laite ei ollut se kaikista paras (inbody), mutta tälläkin kuulemma saadaan suuntaa antavia tuloksia. Tässä siis omat tulokseni:

Varmasti se mielenkiintoisin eli rasvaprosentti itselläni oli 28,1%. Viitearvot hyvällä rasvaprosentille ovat tuolla alempana näkyvissä 21-32,9% eli ihan sallituissa rajoissa mennään kirkkaasti. Tavoitteenani onkin hieman pienentää juurikin tätä prosenttia, että saisin joskus jenkkikset sulateltua, nehän kun sitä rasvaa ovat.

Visceral fat rating tarkoittaa sitä haitallista rasvaa sisäelinten ympärillä ja oma arvoni oli siinä 2. Riskiraja kulkee 13 kohdalla, joten asiat ovat siltä osin miltei täydellisesti.

Painoindeksini on 21.8 eli sekin on aivan sopiva. Laite laski myös "unelmapainoni" eli se oli 62.8kg ja tässähän melkein ollaankin, joskin siis huikeat 400g alle.

BMR tarkoittaa lukemaa kaloreista, jonka kehoni kuluttaa päivässä vaikka vain makaisin paikallani tekemättä mitään. Voin siis hyvällä omatunnolla syödä täydellisinä löhöpäivinä 1383kcal ;D

Harmi ettei noihin muscle masseihin ole eritelty kunnolla mitä kaikkea ne oikeasti sisältävät. Inbodyn laitehan erittelee esim. oikean käden lihakset painoineen ja vertaa niitä vasemman käden lihaksistoon. Tässä oli tyytyminen kaikkeen yhtenä sumppuna,

Tästä kuitenkin jotain suuntimaa seuraavaan mittaukseen ja toivottavasti saadaan piakkoin taas Inbodykin salille vierailulle. Viimeksi olin juuri molempina päivinä töissä, joten en voinut siihen osallistua.

Onko teillä kokemusta kehonkoostumusmittauksista? :)

6 kommenttia:

 1. Nää on kyllä niitä kaikkein motivoivimpia juttuja <3 mun tarvis kyllä kans mennä, kun viimeisin on sieltä viime vuoden kesäkuulta.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole uskaltanut tehdä kehonkoostumusmittausta, vaikka tilaisuus olisikin ollut... Pelkään tuloksia :') Pitäisikö uskaltaa?

  Minulla on sinulle haaste blogissani! :)
  http://elluntai.blogspot.fi/2013/01/haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suosittelen käymään! Ja vaikka et olisikaan täysin tyytyväinen tuloksiin niin niitähän voit aina parantaa :) Voit kuitenkin myös yllättyä kuten itselleni kävi tällä kertaa.

   Oi haaste, käyn kurkkaamassa! :)

   Poista
 3. Kehonkoostumusmittaus on kyllä oikeesti motivoiva!! Itelle kans tehty tolla Elixian Tanitalla, nyt käytössä eri laite, kun eri sali.. Eri laitteet saattaa kyl antaa tosi eri tuloksia, eli keskenään ei voi verrata ku samalla laitteella tehtyjä!!

  Isot treenitsemit sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos treenitsemeistä, huomenna taas mennään! :)

   Tottahan tuo että eri laitteilla eri tulokset. Mennään nyt näillä ja toivotaan että ensi kerralla mahis myös Tanitaan taikka sitten Inbodyyn kun sekin on tosiaan tuttu ja vertaillaan sitten sen kanssa vaikka tosi vanhoihin tuloksiin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3