tiistai 23. huhtikuuta 2013

Viime viikon urheilut

Tavoitteenani on ollut urheilla 5 kertaa viikossa ja vihdoin taas viime viikolla onnistuin tavoitteessani. Salilla tuli käytyä ja lenkilläkin kävin hieman yllättäen. Perinteisesti ohjelmani on jaoteltu yhteen jalkapäivään, kahteen käsipäivään sekä kahteen aerobiseen, joten siitä kivasti saadaan se tehokas liikuntaviikko aikaan.

Maanantaina treeni alkoi tuttuun tapaan jalkapäivällä. Treeniin kuuluu alkulämmittelyn lisäksi:

- jalkakyykyt 3 x 10 toistoa 40kg painoilla
- satunnaisesti askelkyykkyjä
- reisien lähentäjät  3 x 10 40kg
- reisien loitontajat 3 x 10 50kg
- takareidet 3 x 10 30kg
- joku peffaliike jonka hienoa nimeä en tiedä 3 x 10 30g molemmat jalat
- jalkaprässi 3 x 10 61kg
- maastaveto 3 x 10 40kg

Tiistaina yleensä treenaan aina kädet ja keskivartalon. Käsitreeneissä useimmiten nostelen vapaita painoja ja teen hauikset, ojentajat ja hartiat. Olemme myös salikavereideni kanssa kokeilleet penkkiä, josta tällä hetkellä jaksan nostaa 10 kertaa 30kg, huikeata eikö! Teen myös ylätaljalla sekä muilla käsilaitteilla muutaman sarjan, jotta kädet saadaan rääkättyä kunnolla loppuun. Vatsoja tulee tehtyä joko vapaalla tekniikalla tai sitten rutistuslaitteella 50kg painoilla ja sivuttaisvatsoja 40kg painoilla. Pyrin näissäkin pitämään sarjat samoissa 3 x 10 toistoa.

Keskiviikkoisin on "lepo"päivä, sillä yleensä silloin olen käytännössä koko päivän töissä. Kuitenkin työni on seisomatyötä, jossa vielä joutuu kävelemään paljon, joten ei ihan ole tavallinen enteemitään-lepopäivä. Viime sunnuntainakin tuli askelmittarin mukaan käveltyä pelkästään töissä lähemmäs 4km!

Torstaisin pidän yleensä aerobisen päivän. Tähän päivään sisältyy lähes poikkeuksetta 1h crosstraineria. Keskimäärin siinä ajassa kulutan n. 600kcal.

Perjantaisin treenaan kädet yleensä toistamiseen eli silloin toistan samat liikkeet kuin tiistaina. Kädet olisi kuulemma hyvä treenata 2x viikossa, sillä ne palautuvat kaikista nopeiten.


Lauantai tai sunnuntai riippuen töistä on yleensä toinen aerobinen päivä. Viime lauantaina vietin vapaapäivää ja kävin ystäväni Suvin kanssa lenkillä. Hieman osoittautui tuo Suvin kunto huonommaksi kuin omani, joten en saanut treenistä ihan kaikkea irti mutta kuitenkin lenkki on aina parempi kuin ei lenkkiä ollenkaan.


Tämä viikko on ainakin lähtenyt yhtä lupaavasti käyntiin, mutta torstain tiukka aikataulu huolettaa minua jo valmiiksi. Silloin edessä on nimittäin tentti, joten missäs vaiheessa sitten ehtisin tehdä tunnin aerobisen kun ennen tenttiä en haluaisi sitä tehdä, kun pitäisi lukea viime hetken paniikissa ja jälkeenpäin taas on kaikkea menoa ettei ehdi.

Eilen menossa salille!
Eilen tosiaan kävin jo tekemässä jalat ja nyt on hieman auau-fiilis. Tänään kuitenkin pitkästä aikaa Lauran kanssa salille tosiaan rääkkäämään niitä alleja! Hyvää treeniviikkoa myös teille!

2 kommenttia:

  1. Itellä penkkitulokset on aika samoissa, olis kyllä kiva saada sitä hiukan nostettua! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3