maanantai 24. maaliskuuta 2014

ACOn aurinkoinen aamu

Perjantaina aamu alkoi mitä parhaiten, sillä Marsaanassa järjestettiin ACOn pressitilaisuus, jossa esiteltiin heidän uusia autinkosuojatuotteitaan. Tilaisuudessa kerrottiin myös auringon hyödyistä sekä haitoista. Itse opin ettei iho pala niin helposti jos pysyt liikkeellä verrattuna siihen jos vain makaat paikallasi. Luennon lisäksi tarjolla oli herkullinen, varsin kesäinen aamupala kaikkine hedelmineen. Kyseessä oli rento tilaisuus, jossa vertailtiin myös eri aikojen auringonottotapoja. Aiemmin vitivalkoinen iho oli merkki rikkaudesta, mutta nykyään päivettynyt iho on merkki vauraudesta ja siitä että on varaa matkustaa. Kultaisella kahdeksankymmentä luvulla ihmiset kuulemma makasivat x-asennossa folion päällä edistääkseen ruskettumista. 


Auringon valo on ihmisille elinehto, mutta se myös vanhentaa ihoa sekä aiheuttaa ihosyöpää. Syövän kehittyminen kestää vuosia ja ihon polttamista olisi ehdottomasti varottava. Paras keinovoiteiden lisäksi on suojautua mustalla, tiheään kudotulla vaatteella. Kuulostaa kuumalta, mutta miettikääpäs millaisiin vaatteisiin etelän maissa pukeudutaan. 


Kululimme luennolla myös erilaisista ihotyypeistä, joita oli 5. Ihotyyppi riippuu siitä kuinka helposti rusketut sekä palat. Itselläni iho ruskettuu kohtalaisen helposi enkä myöskään pala kovin nopeasti. Suojakerroin tulisi valita oman ihotyyppisi mukaan eikä kaverin, sillä sama suojakerroin ei välttämättä suojaa sinua. 


Saimme ACOlta testiin aurinkosprayta sekä moussea. Näitähän myydään pelkästään apteekeissa ja kaikki tuotteet ovat hajuttomia. Sprayn kerrottiin sopivan erityisen hyvin sporttiseen elämäntyyliin, sillä sitä voi suihkuttaa vaikka ylösalaisin eikä sitä tarvitse erikseen levittää. Suojakerroin oli 20, joka sopii Suomen oloihin suurimmalle osalle. 


ACOlla on myös itseruskettavia tuotteita, joita itse ainakin käytän mielelläni. Sain testiin kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa ja näin viikonlopun käytön jälkeen huomaan jo kevyen päivetyksen kasvoillani. Läikkiä tämä ei ole jättänyt eikä tuoksu sellaiselle perinteiselle itseruskettavalle, suosittelen. 


Pressin jälkeen kävimme vielä Starbucksissa Minnan ja Ennin kanssa. Tarkoituksena oli ehtiä nauttia muiden bloggareiden seurasta, mutta itselläni oli kiire suunnata 3+1-päiville mummini kanssa. Ennin tapasin ensimmäistä kertaa, mutta ilmeisesti meillä on paljon yhteistä mm. wowijuttujen parissa! Odotankin siis innolla seuraavaa tapaamista. 


Tänään oli tarkoitus palata liikunnan pariin, mutta kyllä edelleen on havaittavissa flunssan oireita, joten annetaas olla taas kerran. Toivottavasti olo on parempi keskiviikkona, sillä silloin olisi tarkoitus aloittaa uuden Personal Trainerin kanssa treenit. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintosta! En oo tiennytkään, että suojajututkin pitää valita ihotyypin mukaan... Mulla on helposti palava ja tuskin ollenkaan ruskettuva iho (eli se ideaali... not) eli täytyypä kattoa kesän aurinkosuojia sen mukaan :)

  www.minullaonsiivet.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän vastaaminen on jäänyt ihan täysin, mutta niin, suojakerroinhan pitäisi tosiaan valita oman ihotyypin mukaan. Juurikin sulle suositeltaisiin niitä "lasten kertoimia" eli 50 jos kerran palat helposti etkä rusketu. Erilainen ihotyyppihän "kestää" aurinkoa ihan eri tavalla ja veikkaisin että jos me oltaisiin ilman aurinkosuojaa ulkosalla, oma ihoni kestäisi pidempään palamatta sun rinnalla :)

   Poista
 2. :) Toivottavasti törmätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, ehkä voidaan joskus sopia ihan tärskyt jonnekin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3