lauantai 15. syyskuuta 2012

Flamingo Spa & Wellness

Kävimme torstaina mummini kanssa rentoutumassa Flamingo Spassa. Olimme ostaneet Grouponin kautta diilin kaksi yhden hinnalla, jolloin liput kylpylään + spahan maksoivat vain 37€ yhteensä.


Matka Leppävaarasta Flamingoon julkisilla on ihan tajuton. Ensinhän tietysti mummini eksyi jonnekin päin Espoota, mutta lopulta sainkin hänet paikalle. Matka kahdella bussilla Myyrmäen kautta Flamingoon kesti reippaasti yli tunnin kaikkine odotteluineen, mutta tärkeintä että selvittiin sinne asti.

Itse kylpylässä ei viivyttykään varmaan kahta minuuttia kauempaa, sillä discomusa ja kiljuvat lapset eivät oikein inspiroineet rentoutumaan. Lähdimme sitten suoraan Spapuolelle, jossa kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt. Ja sinnehän me sitten jäätiin. Ihan uskomaton tunnelma ja täysin erilainen maailma suitsukkeineen iski heti kun Span ovi avautui. Sinnehän me haluttiin jäädä. Spa-etiketin mukaan hiljaisuus ja kaikkien oma rauha loivat ihanan rauhallisen tunnelman himmeine valaistuksineen.

Kuvat:  http://www.flamingospa.fi/index.php/Suomi/Spa-Wellness/kuvagalleria.html
Tälläinen näkymä odotti ravintolan/baarin takaa sisäänkäynnillä. Edessä näkyy toinen Span altaista, nimittäin lämminvesiallas. En ole ihan täysin varma kuinka lämmintä vesi oli, mutta niin lämmintä että tuntui kuin kylvyssä olisi ollut. Allas ei ollut varmaan paljoa puolta metriä syvempi ja se olikin selkeästi tarkoitettu vain lötköttelyyn. Kuumuuden takia tässä altaassa ei ihan ikuisuuksia voinut viettää, joten siirryttiin mineraalivesialtaaseen.


Tässä altaassa vesi oli huomattavasti viileämpää, mutta kuitenkin lämmintä (34 astetta). Tämän altaan juju oli kelluminen korvat vedenpinnan alla. Altaassa nimittäin soi musiikki veden alla. Musiikki oli tyypillistä rentoutumismusiikkia eli ei ihan klassista mutta kuitenkin hieman sen tyylistä. Altaassa oli myös ilmakuplatuolit, joissa itse en kyllä tykännyt olla kun mustelmani tankoilusta ottivat kuplista liiaksi osumaa :D

Kävimme myös suolahuoneessa, jossa hengitysilmaan jotenkin sulatettiin suolaa. Saunoja spassa on myös 6 erilaista, joista kävimme kaikissa muissa paitsi perinnesaunassa. Yllätyin kun lempparisaunakseni osoittautui sauna, jossa roikkui ilmeisesti jotain yrttejä katosta ja kiuas sitten höyrytti niistä tuoksuja. Biosauna oli suurin pettymys. Biosauna on siis muuten "normaali" sauna, paitsi kosteusprosentti on suurempi ja lämpötila matalampi. Pettymys siis sen takia, sillä lämpötila oli aivan liian alhainen ja kuka nyt haaleassa saunassa haluaisi istua. Höyrysaunat olivat varustettuja laventelin ja omenan tuoksuilla, mutta toinen saunoista oli aivan liian kuuma verrattuna toiseen vaikka molempien piti olla 50 asteisia. Visiitti jäi sielläkin siis lyhyeksi.


Käynnistä jäi erittäin rentoutunut olo ja haluankin käydä täällä uudelleen. Ikäraja Spahan on aivan oikeutetusti 20 vuotta, sillä eihän tänne lapset sopisi. Onneksi olimme valinneet myös suht rauhallisen päivän, eikä spassa liiemmin muita ollut vaikkei se olisi etiketin takia varmaan haitannutkaan. Kaikki kun keskittyivät omaan rauhaansa.

4 kommenttia:

 1. Wautsi, enpä ole koskaan oikeasti ajatellut kylpylän ja span eroja, pitänyt niitä samana asiana. Nyt kuitenkin tuli jotenkin hirveä innostus päästä käymään tuolla spa-osastolla...

  Oliko tuo lähinnä naisille, vai voisitko kuvitella miehenkin viihtyvän tuolla? Vaikutti ainakin sellaiselta, että oma mieheni voisi tylsistyä, joten varmaan pitäisi tyttöjen kanssa mennä. :)

  VastaaPoista
 2. Heh jäi kyllä jotenkin sellainen olo ettei ole ihan miesten paikka. Toki mielipiteensä kullakin ja kun tuolla oli niin rauhallinen tunnelma niin voisin kuvitella miehen kyllästyvän (ainakin omani). Mutta jos rentoutumisasenne on kohdallaan niin mikä ettei :)

  Ja kyllä, ero on oikeasti ihan huikea kylpylän ja span välillä :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Tuli hyvin vahvasti fiilis, että tuonne on päästävä rentoutumaan :)

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti suosittelen ja kannattaa myös seurailla noita diilejä Grouponissa kun siellä oli jo vissiin toistamiseen tuo sama diili mikä hyödynnettiin mummini kanssa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3