tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kodin kukkaset

Kuten aiemmin kerroin, kävimme serkkuni Hannan kanssa Plantagenissa parisen viikkoa sitten. Silloin en vielä paljastanut sen kummemmin ostoksiani, joten tässäpä he sitten ovat. Nyt kaikki ovat löytäneet paikkansa kotoamme ja täytyy myöntää, että koti on taas asteen verran kivempi paikka oleilla.

Kirsikkatomaatti

Olin aluksi hieman epäröivä tämän suhteen, sillä yksi mies pelotteli meitä kasvin kuivahtamisen kanssa. Kuulemma jos tomaatti pääsee kerran kuivahtamaan, se on menoa sitten. Olen tunnetusti suht huono kasvien kanssa, vaikka olenkin onnistuneesti saanut tuotettua satoa chileistämme. Kirsikkatomaatti kuitenkin päätyi meidän lasittamattomalle parvekkeelle ja tulikin tässä yksi päivä mieleen, että onkohan se sittenkään ihan fiksua. Tuossahan se on kyllä hyvällä paikalla, mutta sangen vapaata riistaa linnuille. Ainakin toistaiseksi kasvi on saanut kasvaa rauhassa ja tomaatit ovatkin kypsyneet mukavasti. Ovat muuten myös tosi hyviä!

Kalla


Tämä kukka on nimeltään Kalla ja tämän kohdalla minulla oli heti sen nähdessäni selkeä visio missä tämän tulisi kodissamme sijaita. Kyseessä on meidän olohuoneen oikean kaiuttimen päällinen, jossa se tuo kivasti vivahdetta muuten tylsään nurkkaan. Koska Sami on tarkka kaiuttimistaan ja äänenlaadusta, kasvi sai alleen kummini itse tekemän pannunalusen, joka on tehny viinipullon korkeista. Nyt ei sitten kasvi tärähtele ja pilaa ääntä kaikissa jännissä kohdissa kun kaiuttimista tulee kunnon mekkalaa.


Tämän kasvin nimeä en tietystikään muista enkä sitä voi enää mistään luntatakkaan. Kyseessä on kuitenkin ulkokukka, joka jo kerran ehti tiputtaa kaikki kukkansa, mutta kummasti se tuossa nyt taas kukkii. Liekö silläkin oli joku tilapäinen mielenhäiriö.


Muratti, tuo mun oma lemppari. Viime vuonnakin meillä oli muratteja parissakin paikassa, mm. parvekelaatikossa. Tänä vuonna Plantagenin parvekelaatikkokukkaosasto oli todella suppea, joten sellaista meillä ei tänä vuonna ole. En kuitenkaan voinut vastustaa tätä kaunista murattirengasta.Orkidea päätyi koristamaan tietokoneeni vierustaa. Oma kulmani on aina verhoista johtuen ollut ennen aika synkkä, joten pieni pinkinlila pilkahdus tuo siihen kivasti piristettä. En sitten tiedä mitä kasvi tykkää tuollaisesta valottomasta paikasta, mutta jos alkaa näyttää huonolta, voihan sen aina siirtää. Toistaiseksi pari viikkoa on ainakin sujunut hyvin. 

Siemenhylly koitui myös tälläkin kertaa myös meidän kohtaloksi, mutta koska kaikki ovat vasta itämässä, en viitsinyt kuvata multakasoja. Toin töistä hedelmäosaston muovisia yrttitelineitä, joissa on muuten ihan äärettömän hyvä idättää yksittäisiä taimia. Yhdessä telineessä on 6 paikkaa, johon saa juuri sopivasti multaa yhdelle pienelle kasville. Siemenistä meille tarttui mukaan tietysti uusi chililajike entisten suippochilien sekä habanerojen joukkoon, korianteri, lehtisalaatti, salaattisekoitus, metsämansikka sekä pillisipuli. 

Mulla tulee melkein vanha olo kun tälleen harrastan herbaamista, mutta chilien kasvattaminen tuntuu nykyään olevan aika yleinen harrastus. Meidänkin on ollut tarkoitus tilata netistä vielä oikeasti tulisia chilinsiemeniä, jotta päästään niitä kunnolla testailemaan. Kunhan nuo kasvit lähtee tuosta kasvamaan niin kerron miten projekti etenee!

Muistakaahan myös että blogissani on käynnissä kosmetiikka-arvonta, jossa voit voittaa Isadoran meikkisetin. Osallistua voit täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3