sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Trip to Stockholm

Lähdimme viime viikon sunnuntaina Samin kanssa pienelle reissulle Ruotsiin ja voi että olinkin kaivannut laivalle. Itse laivallahan ei ole mitään ihmeellistä, mutta perillä Ruotsissa on aina ihana kävellä se pieni hetki minkä risteilyltä joutaa.

Laivaksi valitsimme tälläkin kertaa Silja Linen ja pääsimme tutustumaan uudistettuun Serenadeen. Kovin kummoisestihan sitä ei ole uusittu, muuta kuin buffet, uusi italialainen ravintola, kylpylä sekä Tax Free. Uusituissa ravintoloissa emme käyneet, sillä ensimmäisenä iltana söimme suht kevyesti Mundossa ja toisena iltana olisimme halunneet buffetiin, mutta se olikin täynnä. Yleensä vain ensimmäinen kattaus on täynnä, mutta nyt myös myöhäisempi oli mennyt hyvin kaupaksi. Päätimme sitten mennä Il Capitanoon nauttimaan hyvistä pihveistä.

image

image
Kustaan miekka
image

image

Kun laiva lähti liikkeelle klo 17, sää oli vielä mitä mahtavin. Lähdimme kannelle ihmettelemään maisemia ja kyllä muuten tuuli tuossa Helsingin edustalla. Sain myös ihastella lempipaikkaani Kustaan miekkaan ennenkuin laiva siirtyy avomerelle ja nähtiimpä Tallinnasta palaava Viikkarikin melko läheltä.

Illlalla sää vaihtuikin vähän huonommaksi ja saimmekin ihailla hyttimme ikkunasta ukkosta merellä. Melkoinen valoshow siellä oli ajoittain, mutta onneksi laiva ei keinunut pahemmin. Illalla tuijottelimme myös jalkapalloa hyttimme suojissa, sillä Fifan sääntöjen mukaan kansainvälisillä risteilyaluksilla ei saa näyttää jalkapallon mm-finaalia ilman 13000€ lisämaksua. Jepjep, ihan kohtuullista. Laivan pubin baarimikko tiesi kertoa maksun jo kertaalleen puolittuneen ja luonnollisesti televisioinnista joutui jo silloinkin maksamaan.

image

Perillä Tukholmassa kävimme kiertelmässä muutamia kauppoja ja metsästin pitkään Biblioteksgatania, sillä halusin käydä Sephoran myymälässä. Viimeksi kyseisessä olen käynyt Pariisissa ja pitihän sitä uudestaan päästä. Mitään kovin ihmeellistä siellä ei kyllä ollut, mutta tulipahan käytyä.

image

Tuona maanantaina oli myös Kruununprinsessa Victorian syntymäpäivä ja Kungsträdgårdenin nurkilla meitä vastaan tulikin pienoinen paraati. Myös kello 12 hänen kunniakseen ammuttiin kunnialaukauksia ruotsalaiseen tapaan.

image


image

Olimme päättäneet käydä syömässä Ruotsin puolella ja paikaksi valikoitui Fridays. Vaihtoehtoina oli tämä tai hampparipaikka Max ja päädyimme tosiaan Fridaysiin. Tätäkään ravintolaa ei Suomesta löydy ja onneksi valitsimmekin tämän vaikka hinnat olivatkin melko korkeita. Koska olen ihan koukussa ribseihin, otin tietysti niitä ja olikin ehkä parhaat ribsit ikinä. Huomasi kyllä muutenkin ettei olla Suomessa kun palvelu oli aivan eri luokkaa kun Suomen rafloissa yleensä.

image

Ostoksia tuli tehtyä Sephoran lisäksi laivan Tax Freessä. En tiennyt entuudestaan että Siljallakin on nykyään Victoria's Secretin ja olinkin melko innoissani kun sen hyllyn sieltä bongasin. Omistan entuudestaan yhden rasvan sekä bodymistin ja nyt kokoelmani karttui suihkusaippualla ja toisella rasvalla. Vaikka nämä rasvat yms ovatkin aivan ihania, kaikki näistä ei kuitenkaan tuoksu hyvältä. Muutaman kerran kuvittelin tuoksuttelevani jotain hyvää (ulkonäön perusteella), mutta haju olikin aivan liian makea omaan makuuni. Onneksi aiemmin minulla kävi hyvä tuuri selkeästi kun onnistuin nettikaupasta tilaamaan pari tuoksua omaan mieleeni.

image

Sephoralta ostin myöskin suihkusaippuan, sillä kylpyammetta meillä ei valitettavasti ole. Kaikkea ihanaahan siellä olisi ollut, mutta turhaksi olisi jäänyt. Koitin myös metsästää Maybellinen Babylipsejä, mutta mistään en niitä onnistunut löytämään.

Kaikin puolin laivalla oli oikein kivaa ja kunhan bikinichallenge loppuu lokakuussa, tarkoitus olisi lähteä uudestaan. Pitkä tovihan edellisestä reissusta ehti kulua, mutta olipahan sitäkin mukavampaa!

2 kommenttia:

 1. Suomestahan saa kans nykyään babylipsejä! Noi fifan säännöt kyllä tuntuu välillä olevan vähän outoja..

  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin näyttää saavan :) Meille niitä onkin löytänyt tiensä jo 4 kappaletta ja tänään olikin tarkoitus niistä postailla!

   Ja ai vähän outoja! Ensin maksetaan tosiaan jo siitä että ylipäänsä niitä kisoja saa jossain näyttää ja kattoa ja sitten vielä finaaleita et saa näyttää täällä etkä täällä ellet maksa vielä paaaaljon lisää rahaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3