maanantai 12. joulukuuta 2011

Fanimatka Poriin

Lauantaina suunnattiin kohti Poria hieman yli 100-päisellä joukolla katsomaan Ässät-BLUES matsia. Bussimatka alkoi klo 11 Matinkylän jäähallilta. Onneksi meinattiin myöhästyä kun oli hieman ongelmia käsitellä Audia mihin ei vaan saanut valoja mitenkään fiksusti päälle toisin kuin Polossa ja piti koukata vielä Lepuskista Järvenperään ja sitten vasta Matinkylään. Ei ehditty edes kaupassa käydä ja alkoholin puuttuminen ei edellisen illan Fennia-keikan jälkeen haitannut mutta nälkä haittasi sitäkin enemmän.

Matkaan päästiin kuitenkin ajoissa ja koukattiin Baronan kautta kohti Poria. Matkalla ei juuri näkynyt mitään jännää, mitä nyt yksi kaatunut yhdistelmärekka ja Huittisen ABC, jossa pysähdyttiin ruokatauolle.

Bussin ikkunat oli puhtaat -b
Poriin päästiin ihanasti tunti etuajassa ennenkuin halliin päästiin edes sisälle. Siellä sitten hytistiin hyvän aikaa ja nautittiin toistemme seurasta, olutta unohtamatta.


Meininki oli katossa miltei koko Porissa oloajan, ottelun jälkeen voidaan tietysti olla eri mieltä tunnelmasta. Itse otteluhan päättyi hienosta taistelusta huolimatta 5-3 Ässille, mutta fanien välisen taiston vei kyllä Espoo. "Teitä monta, meitä vähän, mahtaa ottaa päähän!"
Huomasi kyllä ettei ulkopaikkakuntalaisten fanien kohtelu ollut vieraanvaraista. Ihan sama minkä näköistä tai kokoista, naista tai miestä mallia à la Bluesfani tuli järkkäriä vastaan, kyyti oli kylmää. Ennen ottelun loppua bluesfanien kulku estettiin Ässäfanien keskuuteen - ja toisin päin. Kaljaa oli turha lähteä haeskelemaan hallilla jossa ei käy suurimmassa osassa paikoista kuin käteinen. Vessoja sai käyttää ainoastaan piharakennuksena toimivassa parakissa. Kovin oli miellyttävää kun olisi halunnut kunnon vessassa käydä kun laatubussimme vessa lainehti ollessaan tukossa.

Korvausvaatimuksia ilmeisesti on myös tulossa Isomäen hallilta päin "rikkoutuneista penkeistä" joita järkkärit kyllä ihan itse kävivät repimässä irti. Uutisointi tapahtuman jälkeen on ollut vähintään mielenkiintoista. Tapahtumassa itse paikalla olleena ihmettelen uutisointia kymmenestä käsirautoihin joutuneesta fanista. En kyllä itse ainakaan nähnyt enempää poistettavan väkisin tapahtumasta kuin nämä 4 fania jotka sitten haettiin poliisiasemalta kohti Espoota. Uutisointiin oli myös liitetty harhaanjohtavasti uutisia edellisistä fanimatkoista, jolla oli heitelty tuolilla pikkutyttöä päähän. Sekin oli Jokerifanin tekosia, ei meidän. Lisäksi naamioutuneista faneista oli kirjoitettu liian provosoivasti sekä kukkahattutäti-tyyliin. Ilmeisesti Suomessa kaikenlainen fanikulttuurin harjoittaminen on kohta kiellettyä, jopa se hiljainen ja asiallinen.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3