keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Intoa treenaamiseen sykemittarilla

Viime kuussa Elixialla oli kampanja, jossa sai sykemittarin jos kaveri liittyi jäseneksi. Itse olin näin onnekas, että fuksini Petra innostui käymään kanssani salilla, joten sain myös uuden treenikaverin :) Eilen tosiaan saimme molemmat mittarit kouraan ja vihdoinkin pääsimme selvyyteen mitä se salillakäyminen oikeasti kuluttaa ja oli kiva nähdä sykkeen vaihtelukin ja se miten nopeasti syke tasaantuu esimerkiksi kyykkyjen jälkeen.


Kyseessä ovat siis Polarin sykemittarit, jotka olivat vielä ihanan pinkit! Pohdimmekin tänään salilla, että saavatkohan miehetkin tämän värisen heh :) Itselläni treenivaatteissa ja varusteissa on ehdotonta niiden värikkyys, joten kovin mustavalkoharmaissa varusteissa minua ei lenkillä tai salilla näe ja sykemittarikaan ei siihen tee poikkeusta.


Ja tälläinen itse näyttö on. Sykemittariinhan kuuluu tietysti myös sykevyö, joka asetetaan rinnan alapuolelle. Sykemittaria oli todella yksinkertaista käyttää ilman käyttöohjeita ja tottakai kaksi tiko-opiskelijaa sai tämän toimimaan ilman moisia :) Olisihan se nyt noloa lukea ohjekirjaa!

Sykemittarin toiminnot ovat melko simppeleitä, mutta tämä näyttää kaiken oleellisen eli sykkeen, kalorikulutuksen, treeninkeston, keskisykkeen ja sykkeen "päät" eli esim matalin ja korkein syke treenin aikana. Ensimmäisen treenin kesto mittarilla oli 1h 10min, kalorinkulutus 489kcal (teimme 10min crossin ja tehokkaan jalkatreenin + 5min loppuverryttely), keskisyke oli muistaakseni 126 ja sykkeen päät treenin aikana 123 matalimmillaan ja 146 korkeimmillaan. Etenkin kyykätessä 42kg painoilla huomasin, että syke tosiaan nousi sarjan aikana 146 ja laski nopeasti n. 130.

Tämä Polarin sykemittari on tosiaan arvoltaan 90€, joten ihan heti tuskin olisin ostanut tätä varsinkaan opiskelijabudjetilla vaikka myönnetään että kivaa tälläinen on omistaa ja on varmasti mukana jokaisella lenkillä ja salikäynnillä jatkossa.

Onko teillä muilla millaisia kokemuksia sykemittareista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3