keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tofu-jauhelihalaatikko

Kokkailin tänään siis tätä karppiuutuutta ensimmäistä kertaa ja täytyy myöntää, että olin vähintäänkin ennakkoluuloinen tofua kohtaan. Ennakkoluulot osoittautuivat kuitenkin turhiksi ja laatikosta tuli erittäin onnistunutta! Reseptinä käytin Samin bongaamaa "makaroni"laatikko-reseptiä.


Ostin kaupasta marinoitua tofua (punaruskea paketti), jauhelihaa sekä emmental-juustoa. Ohjeessa oli maininta, että laatikkoa saa maustaa runsaalla kädellä ja vaikka Sami maustoikin ihan reilulla kädellä, olisi mausteita silti saanut olla enemmän. Noh ketsuppi ja Aromat korvasivat puutteet hienosti. Rakenteestakin tuli yllättävän makaronilaatikkomainen.


Tässäpä ohje vielä kopioituna karppaus.info-sivulta:


kaksi annosta

1 pkt tofua
400 g jauhelihaa
sipulia maun mukaan
1 kananmuna
loraus kermaa/maitoa (n. 1 dl)
Mausteina esim. jauhelihamuste, curry, paprika, musta/valkopippuri
Juustoraastetta

Paista jauheliha, lisää siihen sipuli kuutioina+ mausteet.
Murenna käsin tofu voideltuun vuokaan, lisää jauhelihasipuliseos mausteineen. Yhdistä muna ja kerma/maito sekoittamalla, lisää seoksen päälle ja sekoita. Ripottele päälle juustoraaste ja laita uuniin 200 C, noin 30 min(kunnes pinta on ruskistunut). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tuplaamalla ohjeen, riittää suuremmalle porukalle.

Me lisättiin mukaan vielä chilihiutaleita tuomaan hieman tulisuutta ruokaan. Suosittelen kokeilemaan tätä myös vaikka et itse olisikaan karppaaja!

1 kommentti:

  1. omom näyttää tosi hyvältä!

    Ois kiva, jos laittaisit mielipitees tonne, lukijani kun kerran oot;) --> http://getnailedlove.blogspot.com/2012/03/i-need-your-opinion.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3