lauantai 28. tammikuuta 2012

Haavisto vs Niinistö

Nämä kaksi herraa pyörivät nyt otsikoissa tiuhaan eivätkä kyllä syyttä. Onhan presidentin vaalit tärkeä yhteiskunnallinen puheenaihe. Ilmeisesti toisella kierroksella on nyt erittäin ihmisiä provosoiva kaksikko, sillä sosiaalinen media on täynnä sotaa siitä, kumpi ehdokkaista on oikeasti parempi ja mistäkin syystä kenenkin mielestä. Mustamaalataan toista sekä vähätellään.

Töissä puimme jo eräs ilta perinpohjaisesti aihetta miksi kannatamme omaa ehdokastamme enemmän kuin toista. Kerrottakoon tässä vaiheessa, että kantani asettuu vahvasti "heikomman" ehdokkaan, Pekka Haaviston, puolelle.  Vaikka Sauli Niinistö onkin vaikuttavan uran tehnyt poliitikko, ei se tee mielestäni Haavistosta yhtään heikompaa ehdokasta.

Vertaillaan kyseisten herrojen uraa ja heidän saavutuksiaan elämässä. Molemmat ovat olleet ministereinä, Niinistö useamman kerran kuin Haavisto. Tätä ajatellessaan ihmiset todennäköisesti unohtavat, että Pekka Haavisto tulee huomattavasti pienemmästä poliittisesta puolueesta kuin Sauli Niinistö. Tällä perusteella voitaisiin olettaa, että Niinistöllä on ollut useampi tilaisuus saada ministerin salkku kuin kilpakumppanillaan. Niinistö on myös toiminut Eduskunnan puhemiehenä sekä pankinjohtajana. Koulutukseltaan Sauli Niinistö on oikeustieteen kandidaatti.

Entäs sitten Haavisto? Hän ei ole "kuin" ylioppilas, joka on monen mielestä ongelma. Monet tunnetut ja hyvinä pidetyt poliitikot eivät ole koulutukseltaan yhtään enempään kuin Haavisto, esimerkiksi Eero Heinäluoma. Pekka on myös sivari, joka tuntuu olevan vielä isompi ongelma. Presidenttinä kun hänestä tulisi Suomen armeijan ylijohtaja. Oliko sitten Tarja Halonen käynyt armeijan? Ei ollut, mutta se ei ole ongelma koska kyseessä on nainen. Onko se sitten jotenkin eri asia? Haavisto on toiminut monissa rauhanomaisissa tehtävissä ympäri maailmaa, joka on mielestäni erittäin arvostettu ominaisuus Suomen presidentille. Entinen presidenttimme Martti Ahtisaari on nimennyt Pekka Haaviston hänen "seuraajakseen".

Myöskin Pekka Haaviston avoin erilainen seksuaalinen suuntautuminen on ongelma. Mielestäni on vain hyvä, että joku rehellisesti uskaltaa olla täysin oma itsensä. Varsinkin näin suuressa asiassa kuin presidentinvaalit, asian merkitys on todella suuri. Mielestäni vaatii suurta rohkeutta olla Haaviston lailla avoin.

Tottakai presidenttiehdokkaiden puolisotkin ovat olleet esillä mediassa. Heidän sukupuoltaan sekä koulutusta on käyty läpi. Haloo, onko sillä oikeasti väliä millaisen ihmisen kanssa Suomen presidentti elää. Eihän se puoliso kuitenkaan tätä valtiota johda. Pääasia, että presidenttikin on löytänyt sellaisen ihmisen kenen kanssaan jakaa elämän ilot ja surut. Puolison tehtävä on tukea toista valinnoissaan ja muutenkin elämässä. Ihmisiä me kaikki ollaan, presidenttiä myöten.

Mikä sitten oli tämän postauksen pointti? Lähinnä tarkoitus oli tuoda ajatuksia ilmi tästä kyseisestä väittelystä, jota jatkuvasti käydään ihmisten kesken. Kuten jo aiemmin totesin, työpaikallanikin puhutaan aiheesta ja kaikilla on eriävät mielipiteet. Haluan vielä loppuun sanoa, että voitti toisen kierroksen kumpi tahansa, olen tyytyväinen maamme tulevaan presidenttiin enkä aio jatkossa esimerkiksi väittää olevani syntyperältäni ulkomaalainen. Jokainen käyttäköön äänensä parhaaksi katsomallaan tavalla.

"Olen erimieltä kanssasi, mutta puolustan kuolemaani asti oikeuttasi sanoa mielipiteesi"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3