perjantai 6. tammikuuta 2012

Karpimpaa elämää

Nyt on miltei viikko taas kokeiltu tätä uudenlaista elämän tyyliä. Jos joku ei jo tiedä mitä karppaus meinaa, sehän on siis vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa hiilarit on karsittu minimiin. Ruokavaliota voidaan nimittää myös nimillä VHH ja tosiaan tutummin karppaus. Ruokavalio koostuu yleisesti ottaen kasviksista, lihasta, rasvaisia juustoja saa syödä paljon kuten rasvaakin yleensä. Karppausta on myös monenlaista eri laatua. On ketokarppausta jota itse tällä hetkellä harjoitan. Tarkoituksena on siis saattaa elimistö ketoositilaan, joka aiheutuu hiilihydraattien puuttumisesta. Elimistö alkaa polttaa hiilareiden tilalla rasvaa. Olen yrittänyt noudattaa alle 20g hiilaria per päivä, yleensä kyllä onnistun jopa alle 10g. On myös hyväkarppausta, jossa hiilareita vältellään muttei seurailla niin tarkkaan kuin ketoversiossa.


Kotona olen kokkaillut paljon erilaisia salaatteja, sekä kasvispaistoksia joiden kanssa olen yleensä tehnyt jotain lihaa. Huomasin myös, että Hesburger on mukana karppausmaniassa ja heille on ilmestynyt Karppurilainen sekä Burgerisalaatti listoilleen. Jälkimmäistä kävin eilen kokeilemassa ja olihan se ihan maittava ateria.


Uuteen elämäntapaan lukeutuu nykyään myös kuntoilu. Salilla tulee käytyä Esportissa noin vähintään 3 kertaa viikossa. Onneksi muutamalla kaverillani on samalle salille kortit niin saa sitten hieman tsemppiä :) Tänäänkin olisi pitänyt mennä salille, mutta taisi käydä niin että uni vei voiton ja nautin vapaapäivästäni sitten täysin siemauksin ihan vain kotona. Jos vaikka huomenna sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3