sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen Raahessa

Nyt on lomat niinsanotusti lusittu ja pitkä kotimatka on taas alkanut. Vapaatkin tuntui kunnolla lomalta kun ei ollut vain tavallisissa maisemissa kotona nököttämässä. Aikaa oli tietysti liian vähän, mutta onneksi on vielä huominen, jonka saa olla rauhassa kotona ennenkuin työt ja koulu taas alkavat.


Perjantaina käytiin Iskän uudella mökillä Siikalatvassa ja oli muuten aivan ihana paikka! Koska olen urpo, en ottanut upeasta maisemasta kuvaa. Ylläolevassa kuvassa näkyvät mökkimme olohuoneen ikkunat, joista on aivan upea näköala suoraan etelään ja järvelle. Mökki itsessäänkin on vielä vanhanmallinen ja mökkiä laajennetaankin paljon. Eteläinen seinä siirtyy rantaan päin 2,5 metriä ja viereen rakennetaan kokonaan uusi saunarakennus. Keittiön Iskä oli saanut kuitenkin valmiiksi ja voin sanoa, että haluaisin samanlaisen meidänkin kotiin! Vähän turhan kallis kuitenkin eikä vuokra-asuntoon voi muutenkaan oikein mitään omaa laittaa, ainakaan keittiöön.


Kaappien ovet puuttuvat kyllä vielä, mutta voin vain kuvitella miten nätti keittiöstä tulee täysin valmiina. Mustat kiiltävät ovet alhaalle ja valkoiset kiiltävät ylös. Lisäksi ledivalot ylhäällä, työtasolla ja kaappien alla, me like!

Lauantaina espoolaisystäväni Suvi tuli käymään luonani ja kävimme tapamme mukaan ajelemassa ja tarkoituksemme oli myös shoppailla Raahen suuressa keskustassa, mutta pääsiäisen takia shoppailut jäivät välistä, kun liikkeet menivät jo kolmelta kiinni. Ehdittiin sentään käydä X-Globessa ja Suvi löysikin itselleen perustopin beessinä kolmella eurolla. Huomasimme myös, että ne vaatteet jotka ovat poistuneet ajat sitten myynnistä pk-seudulla, olivat täällä pohjoisessa uutuuksia, kummallista.


Kävimme katselemassa tuulimyllyjäkin, jotka ovatkin Suville (ja itselleni) Raahen suurimmat nähtävyydet. Näitä onkin kymmenisen kappaletta meranrannalla. Ilma oli myös ulkoilulle mitä mahtavin kuten kuvista näkee.
 Kesällä olisi tarkoitus mahdollisesti mennä käymään Raahessa uudestaan, mikäli työtilanne sen sallii. Olisi mahtavaa nähdä mökki kesällä kun lumi on sulanut kunnolla. Toivottavasti kissammekin olisivat vielä kotona, sillä isäni on päättänyt laittaa ne myyntiin. Rajoittavat kuulemma liikaa elämää ja itse en voi molempia kotiini ottaa. Veljeksiä kun ei voi oikein erottaa. Olisin saanut kotoa ns. luvankin ottaa pontso-Amin mukaani ja eläinvauvakuume on nyt kovempi kuin koskaan. 


Nyt kuitenkin hermoni pettävät tämän junasta bloggailun kanssa, joten palaillaan taas!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi <3