keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Lihamureke Mamman tyyliin

Koitin epätoivoisesti kaupassa sompaillessani miettiä taas päivän ruokaa. Mieleeni juolahti kuva äitini tekemästä lihamurekkeesta ja päätin loihtia meille siitä päivällisen. Tartuin siis puhelimeen ja sainkin äidiltäni ohjeet sen tekemiseen, jotka ovat siis seuraavanlaiset:

- 700 grammaa jauhelihaa 
- 1 kananmuna
- 2dl kermaviiliä
- ranskalainen sipulikeitto-pussi


Itse toteutuin annoksen 600g jauhelihaa ja ruuasta tulikin hyvää, eikä liian sipulista kuten äitini pelkäsi.


Lähtötilanne eli kaikki ainekset sekaisin riittävän suureen kulhoon, jotta on tilaa vaivata ne kaikki sekaisin.


Kun aineet ovat sekaisin, kaada mössö joko uunivuokaan tai pellille ja muotoile sopiva köntti tästä mössöstä.


Tällä välin uuni onkin toivottavasti lämmennyt 200 asteeseen ja paistoaikahan on noin 45 minuuttia.


Ja tältä se sitten näyttää valmiina! Samoista aineksista olen myös aiemmin tehnyt lihapullia ja todennut, että niiden paistaminen ei pannulla onnistu. Muuttuivat enemmänkin jauhelihapihveiksi ja veikkaampa ettei kyse ole minun paistotaidoistani.

Sitten päivän muihin kuulumisiin. Kouluun siis palattiin melkein reippaina ja vaikka olinkin lomalla jo tottunut heräämään aikaisemmin kuin ennen lomaa, nyt se tuotti taas tuttuja vaikeuksia. Vaikka herätys ei ollut kuin puoli tuntia "normaalia" aikaisemmin, tuntui taas melkein ylivoimaiselta. Ehkä se on se kouluun meno, joka tähän asiaan vaikuttaa. Koulussa olimme melkein tunnollisia eli nimi listaan ja pois ensimmäisellä tauolla. Menimme kuitenkin panostamaan toiseen projektiin, jossa on väliesitys ensi viikolla. Aiheena onkin niinkin mielenkiintoinen kuin Push-to-talk-sovellukset Windowspohjaisissa matkapuhelimissa. Tuttavallisemmin siis homma toimii niinkuin radiopuhelimissa, eli kun painat nappia ja puhut, puheesi välittyy vastaanottajalle. Vähän niinkuin Ventrilo konsanaan.

Kävimme myös Suvin kanssa tänään salilla ja yllättävän vähän eilinen urakka tuntui jaloissa. Luvassa olikin hieman erilainen ohjelma kuin eilen. Pääsin myös opastamaan Suvia selkäystävällisiin vatsalihasliikkeisiin, joista tiedänkin ihan liikaa selkäni murruttua viime talvena. Ystäväni olikin ilmeisesti vetänyt samanlaiset lipat kuin minä, mutta päässyt onneksi paljon vähemmällä. Lisäksi venyttelimme perusteellisesti ja tulipahan myös vanhasta voimisteluharrastuksesta hyötyä tähänkin päivään.

Kuva: weheartit
Ja kuten kuvasta näkyy, meillä on huomenna juhlat tulossa oikein tuplien muodossa. Miehelläni on huomenna syntymäpäivät kuten myös isälläni. Miehelleni pitäisi keksiä huomiseksi jotain hyvää syötävää, joten taidampa viettää iltani Googlen parissa ellei teiltä löydy hyviä vinkkejä tähän hätään? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3