torstai 25. elokuuta 2011

Suomenlinnan reissu

Nyt on palattu vihdoin Suomenlinnasta ja saatiin kulutettua siellä paljon enemmän aikaa kuin kuvittelin. Lähdettiin joskus kahden maissa kotoa ja palattiin takaisin vasta joskus seitsemän jälkeen. Nyt on jaloissa hieman sellainen fiilis että olisi tullut käveltyä muutama tovi :)

Käveltiin Rautatieasemalta Aleksanterinkadun kautta kauppatorille sillä tarkoituksella että voitiin samalla käydä katsastamassa Fred Perryn Suomen liike. Siellä olikin yksi neule mitä himoitaan molemmat Samille ja löysin itsekkin kivan neulemekon jolla oli kyllä mukavasti hintaa mutta veikkaan että se täytyy jossain vaiheessa käydä kotiuttamassa :)


Kauppatorilla ei onneksi jouduttu kauaa odottamaan lauttaa ja matkaan päästiinkin alle vartissa. Matkalla Suomenlinnaan näkyi kivan kokoisia "veneitä." Selvittelin Sherlockina että olivat jostain Bahamalta lähtöisin ja kiertelevät koko vuoden ympäri maailman meriä kuljettaen pelkkiä rikkaita turisteja. Tämän pystyi päättelemään siitä että kyseisissä laivoissa ei ollut tarjolla kuin pelkkiä sviittejä ja matkojen hinnat olivat monta tonnia per viikko :D Nice!

Silver Whisper


Suomenlinnassa kierrettiinkin sitten melkein kaikki paikat ja käveltyä tuli tosiaan. Ensimmäisenä satuttiin kävelemään Suomenlinnan vankilan ohi joka näytti muuten erittäin hyvin vartioidulta :D

Suomenlinnan Vankila
Kyseinen vankila kun näytti enemmän työmaalta kuin oikealta vankilalta. Ei olisi varmaan hirveän paha tuollaisessa laitoksessa viettää aikaa :D

Tästä matka jatkui kohti Kustaanmiekkaa joka sijaitsee aivan Suomenlinnan toisessa päässä päälaiturista katsottuna. Ensin jouduttiin sompailemaan hieman takaisin päin kun ei tuolta vankilasaarelta päässytkään yli sinne minne haluttiin. Kun lopulta päästiin Kustaanmiekalle, missattiin just ohi mennyt Bahaman laiva kun oltiin ihmettelemässä Pizzarian menua :(

Samille päivän odotetuin hetki oli päästä käymään Suomenlinnassa sijaitsevassa sukellusveneessä Vesikossa. Itsekkään en ollut koskaan siellä sisällä käynyt kun en edes tiennyt että sinne pääsee. Tilat veneessä olivat ahtaat ja olisin kyllä ahdistunut jos olisin siellä sukelluksissa joutunut oleilemaan. Veneessä oli erittäin pienen vessan kokoinen keittiö ja nukkumatilat 8 hengelle. Lisäksi veneessä oli säilytetty 3 torpedoa (tai ohjusta niinkuin mä sanoin :D ). Periskooppi ei ollut toiminnassa :(

Tästä kiivettäisiin kannelle
Vesikko
Nukkumatiloja
"ohjus"
Reissun lopuksi käytiin myös syömässä Ravintola Panimossa jossa syötiin Ceasar salaatit, Sami otti kanalla ja minä katkaravuilla. Oli muuten hyvää ja myös kallista :) Bongattiin myös Pirkka-Pekka Petelius viereisestä pöydästä.

Kun päästiin takaisin mantereelle käytiin vielä pyörimässä Kämp Galleriassa ja Stockmannilla. Kämpissä pitäisi joskus käydä testaamassa ihan oikeaa Sushiravintolaa, nimittäin Zen Sushia. Tai siis Sutsia niinkun meilläpäin sanotaan :)

Nyt olisikin sitten levon aika, pitää varmaan mennä kattelemaan telkkarista Schalke-HJK matsia vaikken mikään jalkapallofani olekaan :)


KustaanmiekkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3