perjantai 11. marraskuuta 2011

Palkintomatka Pariisiin

Pariisi
Ensi viikolla matkan ajankohta selvinnee vihdoin kun Aurinkomatkojen lahjakortti saapuu oikeaan osoitteeseen :) Osallistuin siis Voicen muotiviikoilla Indiedaysin järjestämään asukilpailuun jossa oli palkintona parhaalle asulle 3 päivän Pariisin matka kahdelle. Ihanat ystäväiseni jaksoivatkin minua tarpeeksi äänestää ja voitto tuli siis myös omasta epäuskosta huolimatta, uskomatonta!

Eiffel-torni

Vaikka Ranskassa olenkin käynyt ainakin kymmenen kertaa elämäni aikana, on silti muodin mekka Pariisi jäänyt aina välistä. Matkani kun ovat poikkeuksetta suuntautuneet kummieni loma-asunnolle Antibesiin eli Nizzan viereen Ranskan Rivieralle, Cote D'Azurille. On siis käyty Monacossa, Cannesissa, Saint Tropezissa ja maailman hajuvesiparatiisissa Grassessa.

Pariisin metrokartta

Mitäpä sitten tehdä Pariisissa? Yllä oleva kuva liittyy yhteen asiaan joka täytyy tuolla 2,2 miljoonan ihmisen suurkaupungissa ainakin kokea, nimittäin tuo "hieman" laajempi metroverkosto kuin meillä täällä Helsingissä. Päihittää jopa Tukholman metron jossa olemme monet kerrat huviksemme seikkailleet S:n kanssa. Lempipuuhaamme on nimittäin ajaa metrolla Hässelby Strandiin, ja samantien takaisin :D Mistä lie sekin perinne saanut alkunsa.

Taidemuseo Louvre

Ja tämän paikan varmaan jokainen tunnistaa, kyseessä nimittäin taidemuseo Louvre. Varmaan maailman kuuluisin maaluas, Mona Lisa, sijaitsee täällä. On varmaan aika selkeää miksi täälläkin pitäisi käydä :) Saa nyt vain nähdä löytyykö meistä tarpeeksi turistia lähteä tuonne jonottelemaan, ystäväni J kun vinkkasi että tuonne on _aina_ ihan törkeät jonot. En kyllä ihmetteli miksi.

Notre Dame

Notre Dame. Yksi maailman kuuluisimpia katedraaleja, haluaisin myös nähdä tämän ihan livenä. Roomassa tai no oikeastaan Vatikaanissa ollessani kun tuli tarkastettua Pietarin kirkko. Siinä olikin katselemista.

Pariisin katakombit

Ja tottakai Pariisissa on myös kuuluisat katakombit, nämä kuuluisat tunnelit Pariisin alla. Yli 300km tunneleita ja kammioita. Hyyyh pääsee (joutuu) katsomaan oikeita luurankoja ja pääkalloja :D

Riemukaari
Riemukaari, sekin on tietysti turistina nähtävä. Jotenkin jo tässä vaiheessa tuntuu että riittääköhän 3 päivää yhtään mihinkään. Kun pitäisi vielä mahduttaa pakolliset shoppailut tähän mukaan. Saint-Honoré, täältä tullaan :D

7 kommenttia:

 1. Ihan mieletön juttu! Tämä motivoi osallistumaan kyllä nyt kaiken maailman arvontoihin!! :)

  VastaaPoista
 2. Kaisa: joo ei kannata näemmä ikinä menettää toivoaan tälläsissä "mahdottomimmissakin" kisoissa :)

  VastaaPoista
 3. voi että oon kyllä kateellinen sulle! pariisiin olisi ihana päästä:) hauskaa reissua!

  VastaaPoista
 4. Voi mikä palkinto! Ihan mahtavaa ♥

  Olen itse lähdössä Pariisiin 1. kertaa ensi viikon lauantaina enkä malttaisi enää millään odottaa! :D

  VastaaPoista
 5. Oletko varannut matkan jonkun järjestäjän kautta ja millaisen hotellin olet valinnut ja mistä? Reissusi jälkeen voisit vinkata hieman kokemuksiasi matkasta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3