perjantai 18. toukokuuta 2012

Tavanomainen työpäivä

Tänään sattui taas niin monenlaista työpaikallani, joten päätin hieman valottaa teille kaupan työntekijän ihanaa arkea. Jos joku on sattunut lukemaan sivustoa aasiakas.net tai on ollut kaupassa töissä, tietää varmasti että asiakkailta tulee välillä niin ihmeellistä juttua ettei sitä todeksi uskoisikaan.

Olen siis töissä espoolaisessa ruokakaupassa ja teen pääsääntöisesti osastovuoroja. Minua ei siis juuri kassalla nähdä, paitsi poikkeuksellisissa ruuhkatilanteissa kun joku on tauolla. Työpäiväni koostuu yleensä aina samoista elementeistä ja hyvin harvoin mitään normaalista poikkeavaa tapahtuu. Tänään olin vuorossa kalatiskillä ja päiväni on aina tasan samanlainen. Kun saavun töihin kolmen aikoihin, ensimmäiseksi siistin juustohyllyn joka sijaitsee tiskin läheisyydessä. Se on yleensä aina muiden työntekijöiden jäljiltä aivan kamalassa kunnossa ja siksi olenkin päättänyt tämän siivouksen suorittaa joka kerta. En ymmärrä miten on mahdollista hyllyttää 3 eri kokoista Polarjuustoviipalepakettia sekaisin?? Ne paketit kun on aivan selkeästi eri kokoisia mutta ei, silti ne on aina ihan sekaisin ja tämäkös minua ärsyttää.

Työasua
Yleensä juustovälikössä majaillessani asiakkaat esittävät kaikista eniten kysymyksiä tuotteista ja niiden sijainneista. Päätinkin jo töissä tätä postausta miettiessäni esittää teille pienen tietovisan siitä, tajuaisitteko mitä asiakas haluaa, vastaukset löydät postauksen lopusta:

1. Ne on pieniä, pyöreitä ja purkissa. Ja niitä syödään kalan kanssa!


2. Niitä pyöreitä, valkoisia ja paketissa!


3. Pyöreässä purkissa, esimerkiksi oli tonnikalana. Ja ne oli ennen tässä! (ei muuten olleet ja tätä en itsekkään tajunnut)


4. Missä on narinajuusto?


Sitten on tottakai myös ihanat tyhmät kysymykset kuten esimerkiksi "onko tämä pakastekinkku valmis huomenna jos ostan sen tänään?" (ah ihana joulu) "onko tämä potka lisätty jälkikäteen tähän koristeeksi" (liittyy myös kinkkuihin) ja "missä on Broccoli" (pitää parsakaalia kädessään eli juuri sitä tuotetta mitä etsii). Samoin tottakai usein kysytään sitä tuotetta, jonka edessä seisot tai heti kauppaan sisään marssittuasi missä jokin tuote sijaitsee tai missä kassat ovat.

Sitten jatketaan sillä työpäivän kululla. Päivääni kuuluu myös pellittäminen. Tämä meinaa siis seuraavan päivän itsepaistotuotteiden latomista valmiiksi pellille. Ei todellakaan kuulu lempparihommiini, mutta pakkohan se on tehdä. Onneksi muistan jo ulkoa kuinka monta kappaletta mitäkin mahtuu yhdelle pellille ja joskus olen varmaan uniakin tästä nähnyt.

Nämä kaksi hommaa ovat siis ainoat pakolliset hommani myynnin ohella ja usein tiskivuorossa onkin aika tylsää, mikäli asiakkaita ei näy mailla eikä halmeilla. Usein auttelen myös omassa "vauvassani" eli HeVissä eli hedelmä-vihannesosastolla, ettei kaikkien tarvitse hävetä silmiä päästään. Tänäänkin oli kyllä niin tyhjää taas ja paljon tulikin noottia, kun yhtäkään porkkanaa ei löytynyt myymälästä. Kesällä kun tuuraan taas hevissä kesän niin lupaan pitää huolen ettei tälläistä pääse tapahtumaan! Ja jos pääsee niin lupaan laittaa lappuja osastolle, jotteivat kaikki kysyisi samaa asiaaa kokoajan.


Lumiukko jouluaattona

Ja sitten oikeat vastaukset kysymyksiin:


1. Ne on pieniä, pyöreitä ja purkissa. Ja niitä syödään kalan kanssa!


Tässä haettiin siis kapriksia. 


2. Niitä pyöreitä, valkoisia ja paketissa!


Oikea vastauks riisikakku.


3. Pyöreässä purkissa, esimerkiksi oli tonnikalana. Ja ne oli ennen tässä! (ei muuten olleet ja tätä en itsekkään tajunnut)


Saarioisen einessalaatit, löytyy tonnikalana ja kinkkuna mm. Kovasti asiakas etsi lämpimistä hyllyistä kylmässä säilytettävää tuotetta.


4. Missä on narinajuusto?


Ehkä kaikista helpoin eli leipäjuusto. 


Yleensä töissä on ihan siedettävää ja onneksi kesä tulee, jolloin hiljainen myymälämme hiljenee entisestään. Sen verran työnteko kuitenkin jurppii, että aion opiskella kunnialla kouluni loppuun että pääsen "oikeisiin" töihin. En kyllä yhtään nauttisi tuosta pienestä palkasta, huonoista työoloista sekä karmeista työajoista. Ei olisi yhtään herkkua herätä joka aamu viideltä tai sitten vaihtoehtoisesti tienata enemmän ja tehdä iltoja ja viikonloppua.

2 kommenttia:

  1. Asiakkaat<3 Olen itsekin töissä kaupassa, ja juurikin myös tuollainen "jokapaikanhöylä". Ei oo tosiaan mitään herkkua tuo kaupassa työskentely, ja olen syvästi sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi kokea se. Muuttuisi ehkä niiden inhottavien, itsekkäiden ja ylimielisten ihmisen käytös kun tietäisivät, mitä se arki siellä kaupassa on ja ettemme me työntekijät ole mitään jumalia. Tai ettei kukaan meistä voi tarjousmakkaraksi muuttua vaikka se kuinka olisi loppu:)

    VastaaPoista
  2. Joo ei kyllä aina riitä ymmärrys, että mitä asiakkaan päässä mahtaa liikkua vai liikkuuko mitään :D Mutta onneksi ei tarvitse olla kaupassa lopun ikäänsä (toivottavasti) :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3